Η αυξημένη ζήτηση από την Πολωνία για Ελλάδα κ προς τα ελληνικά νησιά, οδήγησαν την αεροπορική εταιρεία LOT Airlines να προσαρμόσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα προσθέτοντας περισσότερες απευθείας πτήσεις.

Η μεγάλη ζήτηση από Πολωνούς τουρίστες για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021 είχε φανεί και τον περασμένο Δεκέμβριο στο τελευταίο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στην αγορά της Πολωνίας, της Tourism Media & Events με κύριο χορηγό τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Στην εκδήλωση, όπου τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια , η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν 697 επιχειρηματικές συναντήσεις, τόσο μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών, όσο και με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021 όπως είχε διαφανεί από τις συμμετοχές ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ οι Πολωνοί πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε νέους τουριστικούς προορισμούς για την περίοδο 2021-2022, καταγράφοντας τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας στον τομέα του θεματικού τουρισμού με επίκεντρο, τον περιπατητικό, τον αναρριχητικό και τον αθλητικό τουρισμό.

Πρόκειται για μία ακόμη ξένη αεροπορική που εντάσσει στο θερινό της πρόγραμμα για πρώτη φορά φέτος απευθείας συνδέσεις εξωτερικού με ελληνικά νησιά από περιφερειακά αεροδρόμια σε μία προσπάθεια να …κυνηγήσει τη ζήτηση σε προορισμούς της Μεσογείου- μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- που έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν φέτος ξένους τουρίστες.

Η LOT Airlines -η οποία παρουσίαζε προ κρίσης αύξηση άνω του 25% όσον αφορά την επιβατική της κίνηση κι έχει υποστεί και αυτή τεράστιες απώλειες το 2020 ζητώντας μάλιστα για τον λόγο αυτό κρατική ενίσχυση από την πολωνική κυβέρνηση και λαμβάνοντας τις σχετικές εγκρίσεις και από την Κομισιόν- έχει αυξήσει σημαντικά για την περίοδο που ξεκινά από την ερχόμενη άνοιξη, τον προγραμματισμό της για ελληνικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με το πτητικό πρόγραμμα του 2021, η LOT airlines θα πραγματοποιεί πτήσεις προς 19 ελληνικούς προορισμούς από 9 πολωνικά αεροδρόμια, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Μύκονο, Σαντορίνη και Σκιάθο από την Πολωνία.

Οι πτήσεις θα ξεκινούν από τέλος Απριλίου 2021 και θα διαρκούν έως 15 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με την εταιρία και τον υφιστάμενο προγραμματισμό, κορωνοϊού πάντα επιτρέποντος.

Έστω κι αν το μέτρο σύγκρισης λόγω της πανδημίας το 2020 ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρξει (η αύξηση του πτητικού προγράμματος για Ελλάδα είναι πάνω από 200%), έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατά το έτος 2019 η LOT είχε μόνο μια εβδομαδιαία πτήση προς την Ελλάδα (προς Κέρκυρα).

Οι Πολωνοί τουρίστες θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν προς τους ελληνικούς προορισμούς όχι μόνο από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, αλλά και από τα αεροδρόμια των μικρότερων πόλεων και συγκεκριμένα από Γκντάνσκ (πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Καβάλα, Ρόδο και Κέρκυρα), Κατοβίτσε (προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Κω, Ρόδο και Ζάκυνθο), Κρακοβίας (προς Καλαμάτα, Χανιά, Θεσσαλονίκη και τα νησιά Σαντορίνη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο), κ.α., ενώ κεντρικά από Βαρσοβία οι συνδέσεις θα είναι προς όλους τους παραπάνω προορισμούς, τη Μύκονο και τη Σκιάθο.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday