Από τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, το αεροδρόμιο του Μονάχου και η κοινοπραξία «SOF Connect» – αποτελούμενο από τον Γάλλο επενδυτή Meridiam, τον αυστριακό προγραμματιστή Strabag – έχουν αναλάβει τις πλήρεις ευθύνες και επιχειρηματικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη λειτουργία του πρωτεύοντος της Βουλγαρίας.

Η SOF Connect δεσμεύεται να επενδύσει τουλάχιστον 624 εκατομμύρια ευρώ και να κατασκευάσει ένα ολοκαίνουργιο Terminal 3 για το αεροδρόμιο εντός των πρώτων 10 ετών της παραχώρησης.

« Η αποστολή μας είναι να μετατρέψουμε το αεροδρόμιο της Σόφιας σε ένα κορυφαίο σύγχρονο και ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό αεροδρόμιο και να το κάνουμε κινητήρα για κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη για τη Σόφια, την περιοχή και τη Βουλγαρία », τονίζει ο Δρ Ralf Gaffal, Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αεροδρομίου Μονάχου.

« Έχουμε ένα σαφές όραμα για την εμπορική ανάπτυξη του Αεροδρομίου της Σόφιας. Η ομάδα μας θα παρουσιάσει τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία αγορών και φαγητού και είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με τοπικούς συνεργάτες για να φέρει τα καλύτερα της Βουλγαρίας και στο κέντρο της Σόφιας στο αεροδρόμιο », πρόσθεσε ο Marcus Spahn, Διευθύνων Σύμβουλος της SOF Connect.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday.gr