Νέες υπηρεσίες και περισσότερες νέες συνδέσεις από τις αεροπορικές εταιρείες για φέτος το καλοκαίρι.

Θέση μάχης για το ‘’ελληνικό καλοκαίρι’’ λαμβάνουν τώρα οι αεροπορικές, για μία σεζόν η οποία θα ξεκινήσει μεν αργότερα, από τον Ιούνιο και μετά, ωστόσο αναμένεται να έχει τα χαρακτηριστικά της συσσωρευμένης ζήτησης last minute για το ‘’θερμό δίμηνο’’ Ιουλίου – Αυγούστου.

Από την πλευρά του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean, με βάση τις δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της κ. Ευτύχη Βασιλάκη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, η ενίσχυση της επιβατικής κίνησης αναμένεται από τα μέσα- τέλη Ιουνίου και μετά, ωστόσο η εταιρεία προχωρά τώρα στη δημιουργία μιας νέας υπηρεσίας για ολοκληρωμένα πακέτα πτήσεων και διαμονής σε όλο το δίκτυό της, εσωτερικού και εξωτερικού.

Η νέα υπηρεσία «AEGEAN Travel Packages», προσφέρει στους επιβάτες τη δυνατότητα να επιλέξουν πτήσεις και ξενοδοχείο σε μία τιμή και ανάλογα με τον τύπο διακοπών που επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν αλλαγές στην κράτησή τους χωρίς επιπλέον χρεώσεις έως και 15 ημέρες πριν από το ταξίδι τους, να δεσμεύσουν την κράτησή τους στην ίδια τιμή με μία προκαταβολή και να κερδίσουν επιπλέον μίλια αναβάθμισης και εξαργύρωσης στο Πρόγραμμα Miles+Bonus.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία ακόμη κίνηση της εταιρείας σε ό,τι έχει να κάνει με το ζητούμενο του φετινού καλοκαιριού, «ευελιξία και προσαρμοστικότητα», που σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Βασιλάκη αποτελούν ‘’κλειδί’’ για την επίσης δύσκολη σεζόν του 2021 για τον ελληνικό τουρισμό σε μία προσπάθεια να κατακτηθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από μία μικρότερη πίτα όσον αφορά ειδικά την αγορά εξωτερικού και μάλιστα σε πιο σύντομη χρονική περίοδο, αφού η σεζόν ξεκινά αργότερα.

Στο πλαίσιο της νέας υπηρεσίας, η AEGEAN προσφέρει πιο προσωποποιημένα πακέτα πτήσεων και διαμονής σε ξενοδοχεία σε 96 προορισμούς σε όλο το δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού. Επισημαίνεται εδώ ότι στο φετινό θερινό πρόγραμμα ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας έχει συμπεριλάβει περισσότερες απευθείας συνδέσεις από τα περιφερειακά αεροδρόμια με το εξωτερικό, ώστε να ανταποκριθεί στη νέα τάση από πλευράς των ταξιδιωτών και την επιθυμία τους να μένουν λιγότερο σε ενδιάμεσους προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, η Ryanair, η οποία μάλιστα προ πανδημίας είχε προχωρήσει σε περικοπές δρομολογίων και συχνοτήτων στην Ελλάδα (λόγω αυξημένου κόστους σύμφωνα με τα στελέχη της), αποσύροντας αεροσκάφη από ελληνικούς προορισμούς, ανακοίνωσε τώρα «το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην Ελλάδα για φέτος το καλοκαίρι από κάθε άλλη χρονιά». Η low cost αεροπορική κάνει comeback στην Ελλάδα, αυξάνοντας τις βάσεις της με τρεις νέες, σε Ρόδο Κέρκυρα και Χανιά και προσθέτοντας και αυτή περισσότερες απευθείας συνδέσεις ελληνικών νησιών με προορισμούς εξωτερικού.

Ετσι, φέτος στην Ελλάδα η εταιρεία θα έχει πάνω από 550 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση από/ προς ελληνικούς προορισμούς και 218 δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων και 74 νέων σε πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού. Το νέο πτητικό πρόγραμμα της αεροπορικής, όπου πολλά δρομολόγια ξεκινούν από τις αρχές Ιουλίου, «θα βοηθήσει ώστε να ενισχυθεί η αεροπορική κίνηση στη χώρα και ο τουρισμός, όσο τα προγράμματα εμβολιασμού προχωρούν και οι ευρωπαϊκές αγορές ανοίγουν για την περίοδο των διακοπών. Οσον αφορά την Ελλάδα η εταιρεία θα έχει συνδέσεις με/ από 19 χώρες συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και του Ισραήλ.

Πιο προσωποποιημένες υπηρεσίες υπόσχεται για φέτος και η SKY express, του ομίλου Γρύλλου, έχοντας ήδη ανανεώσει το στόλο της με έξι νέα Airbus A320neo κι ενισχύοντας πλέον και αυτή την παρουσία της στο δίκτυο εξωτερικού. Οι ταξιδιώτης εφεξής έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τον ναύλο του, αλλά και τις υπηρεσίες και τις ανέσεις που θέλει, «παίρνοντας τον έλεγχο του ταξιδιού του στα χέρια του» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται δημιουργώντας με πολλαπλές επιλογές που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκπτωτικό ναύλο για ταξίδια μετ’ επιστροφής (10%) για πρώτη φορά, ευέλικτη αλλαγή εισιτηρίου, όπως κι ευέλικτες επιλογές για το επιθυμητό όριο αποσκευών.

Πηγή: newmoney.gr – Στεφανία Σούκη