Ισχυρή είναι η ζήτηση που καταγράφεται και το φετινό καλοκαίρι από τη γαλλική αγορά για την Ελλάδα, η οποία αναδεικνύεται, βάσει των προκρατήσεων, σε Νο1 προορισμό για τους πελάτες της TUI France, που φέτος συμπληρώνει 20 συνεργασίας με την Aegean Airlines.

Στόχος της TUI France, της 100% θυγατρικής του ομίλου TUI, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού οργανισμού, είναι να φέρει 100.000 Γάλλους ταξιδιώτες στην Ελλάδα τη θερινή σεζόν, με τις κρατήσεις για την Ελλάδα να καταγράφουν τριψήφια άνοδο σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021. Στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των πελατών της TUI France βρίσκονται η Αθήνα, η Κρήτη, η Κως, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Αύξηση των θέσεων από την Aegean

Παράλληλα, η Aegean, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο μεγάλο τουριστικό ρεύμα από τη Γαλλία, αυξάνει κατά 10% σε σχέση με το 2019 τις προσφερόμενες θέσεις μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο. Ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας αντιπροσωπεύει σήμερα το 41% των θέσεων της TUI France που συνδέονται με συμβόλαια commitment στη χώρα μας, η οποία καλύπτει το 40% των πωλήσεων της εταιρείας για προορισμούς μεσαίων αποστάσεων ως προς τον αριθμό των επιβατών.

Σε συνεργασία με την Aegean, η TUI France πραγματοποιεί 24 δρομολόγια, από 12 αεροδρόμια με προορισμούς την Αθήνα, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, την Καλαμάτα και την Κω στην Ελλάδα, καθώς και τη Λάρνακα στην Κύπρο. Φέτος, μάλιστα, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία προκειμένου να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των Γάλλων ταξιδιωτών θα σταθμεύσει ένα αεροσκάφος στη βάση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Παρισιού «Σαρλ ντε Γκωλ».

«Το 2002, όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας, ήμασταν μια ελληνική startup αεροπορική εταιρεία με 16 αεροσκάφη, αλλά ήμασταν αποφασισμένοι να πετύχουμε. Σήμερα η Aegean έχει 4 φορές το μέγεθος του στόλου που είχε τότε και εξυπηρετούμε 6 φορές περισσότερους επιβάτες. Συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε. Μέσω της συνεργασίας μας, έχουμε εξυπηρετήσει από κοινού περισσότερους από 3 εκατομμύρια επιβάτες στην Ελλάδα και τους έχουμε προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διακοπών», επεσήμανε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

«Η συνεργασία μας με την Aegean ξεκίνησε το 2002 με το brand Marmara, που εκτελούσε ναυλωμένες πτήσεις με προορισμούς την Αθήνα και το Ηράκλειο και ήταν ο πρώτος tour operator στην Γαλλία που ξεκίνησε προγραμματισμένες πτήσεις στην Ελλάδα σε μεγάλη κλίμακα, σηματοδοτώντας επί της ουσίας την αλλαγή του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού μοντέλου. Τα τελευταία χρόνια η συνεργασία της TUI France με την Aegean ενισχύθηκε με αύξηση του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων, των αεροπορικών συνδέσεων, των αναχωρήσεων και των αεροδρομίων, με τα Club Marmara και Club Lookéa που βρίσκονται στην Ελλάδα να είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες μας», τόνισε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 20 ετών συνεργασίας, ο γενικός διευθυντής της TUI France, Dirk Van Holsbeke. «Η Aegean είναι μία από τις 3 κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε», προσέθεσε.

Το 2002, όταν ξεκίνησε η συνεργασία μεταξύ Aegean και TUI France, η ελληνική αεροπορική εταιρεία πραγματοποιούσε σχεδόν 10 δρομολόγια στη Γαλλία, μεταφέροντας μόνο μερικές χιλιάδες επιβάτες. Σήμερα, έχοντας επενδύσει σταθερά στην ανάπτυξή της στη γαλλική αγορά, η Aegean θα πραγματοποιεί έως και 95 απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις την εβδομάδα από 10 γαλλικές πόλεις (Μπορντό, Βρέστη, Ντοβίλ, Λιλ, Λυών, Μασσαλία, Νάντη, Νίκαια, Παρίσι, Τουλούζη) σε 7 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Μύκονος, Ρόδος και Θεσσαλονίκη).

Το προφίλ της TUI France

Η TUI France έχει στο χαρτοφυλάκιό της 15 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα που φέρουν τα brands Club Marmara και Club Lookéa της εταιρείας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το νέο Club Lookéa Out Of the Blue στην Κρήτη. Στην ομπρέλα της TUI France, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στη γαλλική τουριστική αγορά, βρίσκονται τα Club Marmara, Club Lookéa και Circuits Nouvelles Frontières, τρία εμβληματικά γαλλικά brands στον τομέα της φιλοξενίας, που αναγνωρίζονται από τους Γάλλους ταξιδιώτες με πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης.

Η TUI France προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες πελατών μέσα από τα 4.000 ταξιδιωτικά γραφεία, το δίκτυο της TUI και στην ιστοσελίδα του TUI.fr.

Πηγή: tourismtoday.gr – Εύα Οικονομάκη