Οι αντίπαλες Aer Lingus και Ryanair ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να παροτρύνουν την ιρλανδική κυβέρνηση να καταργήσει τους διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς αυτό το καλοκαίρι.

Οι δύο αερομεταφορείς και τα ιρλανδικά αεροδρόμια -η ομάδα του Εθνικού Φόρουμ Ανάπτυξης Πολιτικής Αεροπορίας (NCADF)- υπέβαλαν σχέδιο επανεκκίνησης των αερομεταφορών στους υπουργούς στο Δουβλίνο.

Αυτό αφορά την «διευκόλυνση της αποκατάστασης της συνδεσιμότητας, ενώ συνεχίζουν να προστατεύουν τη δημόσια υγεία».

Οι ηγέτες της ιρλανδικής αεροπορικής βιομηχανίας προέβαλαν έκκληση για ένα ευρύ πακέτο «ισχυρών οικονομικών κινήτρων και υποστηρίξεων» για τον τομέα. Πάντα σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. Με στόχο να βοηθήσουν την ανάκαμψη και να διασφαλίσουν ότι η Ιρλανδία αποκαθιστά τη συνδεσιμότητα της.

Έθεσαν μια σειρά συστάσεων για να επιτρέψουν την αποκατάσταση της διεθνούς συνδεσιμότητας από τον Ιούνιο. Συμπεριλαμβανομένης της άρσης της απαγόρευσης των μη απαραίτητων ξένων ταξιδιών και της ανάγκης για καραντίνα στα ξενοδοχεία.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργήσει η κυβέρνηση τώρα και χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, αναφέρουν.

Η αποτυχία θα βλάψει ανεπανόρθωτα τον κορυφαίο παγκόσμιο αεροπορικό κλάδο της Ιρλανδίας, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός για τη χώρα».

Άμεση προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη ενός χάρτη πορείας

Η NCADF επισημαίνει πως άμεση προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη ενός χάρτη πορείας.
Για την επανεκκίνηση της αεροπορίας. Καθώς και για να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική διαδικασία προγραμματισμού αεροπορικών και αερολιμένων εγκαίρως αυτό το καλοκαίρι.

Το σχέδιο επανεκκίνησης αναφέρει ότι «ο τομέας των αερομεταφορών δεν μπορεί να αρχίσει να ανακάμπτει από την τρέχουσα κρίση αν δεν καταργηθεί η απαγόρευση των μη απαραίτητων διεθνών ταξιδιών».

Ζητεί το άνοιγμα των ταξιδιών μεταξύ της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου «το συντομότερο δυνατό». Υπογραμμίζοντας πώς είναι «κρίσιμο» το ανοίξει με ασφάλεια το ταξίδι μεταξύ Ιρλανδίας και ΗΠΑ το καλοκαίρι.

Το πλήρωμα αεροπορικών εταιρειών και οι εργαζόμενοι στην αεροπορία πρέπει επίσης να έχουν προτεραιότητα για εμβολιασμούς.

Οι δοκιμές θα συνεχίσουν να αποτελούν βασικό μέρος της διαδικασίας ταξιδιού, σύμφωνα με το σχέδιο.

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ψηφιακό πράσινο πέρασμα είναι ενθαρρυντικά και είναι κρίσιμο η Ιρλανδία να υποστηρίξει πλήρως τις προσπάθειες της σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή: tourismtoday.gr