Σε σχεδόν προ-πανδημικά επίπεδα επαναφέρει τη συχνότητα των πτήσεων του προς τις ΗΠΑ ο εθνικός αερομεταφορέας της Ινδίας, Air India, από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και παρά την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους στα ξένα μέσα, εκπρόσωποι της αεροπορικής εταιρείας ανέφεραν ότι η Air India σχεδιάζει να εκτελεί 32 απευθείας πτήσεις προς τις ΗΠΑ, ενώ πριν από την πανδημία, η εταιρεία εκτελούσε 33 πτήσεις την εβδομάδα.

Επί του παρόντος, η Air India πραγματοποιεί 29 πτήσεις την εβδομάδα προς τις ΗΠΑ.  Σε ερώτηση για το εάν η μεγάλη ζήτηση σχετίζεται με την τελευταία αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι οι πτήσεις αυτές ήταν πάντα δημοφιλείς και μπορούν να αποδοθούν σε διάφορους παράγοντες.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι η Ινδία αντιπροσωπεύει το 38% των παγκόσμιων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, όλοι οι επιβάτες που έρχονται αεροπορικώς στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ και των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων, πρέπει να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού, το οποίο να έχει πραγματοποιηθεί εντός 3 ημερών ή πιστοποιητικό ανάρρωσης 3 τελευταίων μηνών.  

Εν τω μεταξύ, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Καναδά, έχουν επιβάλει είτε περιορισμούς καραντίνας είτε πλήρη απαγόρευση ταξιδιών από την Ινδία.

Πηγή: tornosnews.gr – Σοφία Κοντογιάννη 

Photo by William-Derrickson