Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του CEO της Airbus, Γκιγιόμ Φορί, τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα θα συνεχίσουν να πλήττουν τη βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών παρά την αυξημένη ζήτηση.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του γαλλικού αεροδιαστημικού λόμπι Gifas, του οποίου είναι επικεφαλής, ο Φορί υπογράμμισε πως η βιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις εξαρτημάτων αλλά και εργαζομένων.

Η Airbus αναγκάστηκε να καθυστερήσει τις παραδόσεις της δύο φορές το 2022 λόγω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σύμφωνα με αναλυτή της Jefferies, η εταιρεία πιθανώς παρέδωσε 670 από τα προγραμματισμένα 680 αεροσκάφη το 2022.

«Θα συνεχίσουμε να βιώνουμε προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα μας το 2023, αλλά δε θα αρνηθούμε πως η σημαντική ανάπτυξη του τομέα μας ευχαριστεί ιδιαιτέρως», ανέφερε ο Φορί, προσθέτοντας πως «το “άνοιγμα” της οικονομίας της Κίνας και η άρση της στρατηγικής “zero Covid” ναι μεν θα βελτιώσουν τις παγκόσμιες συνθήκες της αγοράς, αλλά θα προκαλέσουν βραχυπρόθεσμα προβλήματα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων».

Πηγή: tourismtoday.gr

Photo by Airbus