Με το 93,6% των πτήσεων να προσγειώνονται στην ώρα τους, η Alitalia επιβεβαιώνεται ως η πιο συνεπής αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και έκτη στον κόσμο, κατά τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021. 

Το επιβεβαιώνει η FlightStats (Cirium), αξιόπιστη αμερικάνικη εταιρεία που παρακολουθεί τις επιδόσεις των πτήσεων των κυριότερων εταιρειών, συγκρίνοντας τα δεδομένα των αεροπορικών εταιρειών με την  μέθοδο “Α14”, δηλαδή με μία ανοχή 14 λεπτών στην άφιξη σε σύγκριση με την προγραμματισμένη ώρα προσγείωσης. 

Τα στοιχεία του πρώτου τετραμήνου του 2021 επιβεβαιώνουν την κορυφαία επίδοση της Εταιρείας, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια κατατάσσεται πάντα στις δύο πρώτες θέσεις στην Ευρώπη (πρώτη το 2020, δεύτερη το 2019 και 2018).

Μια επιβεβαίωση των  εξαιρετικών επιδόσεων ακόμα και σε αυτή τη φάση της πανδημίας που αποτέλεσε την πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία των αεροπορικών μεταφορών. 

Οι πτήσεις της Alitalia αυξάνονται σημαντικά και κατά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο, σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του προηγούμενου έτους, η Εταιρεία   θα πραγματοποιεί περισσότερες από 12 χιλιάδες πτήσεις  (+150%), διαθέτοντας στους πελάτες της περίπου  1,7 εκατομμύρια θέσεις (+128%).

Υπενθυμίζεται ότι αυτό το  καλοκαίρι η Alitalia θα πραγματοποιεί εποχιακές καλοκαιρινές πτήσεις από τη Ρώμη προς 9 ελληνικά νησιά και από το Μιλάνο προς τη Ρόδο. Πιο συγκεκριμένα θα συνδέει το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης με τα αεροδρόμια της Ρόδου, Ηρακλείου (Κρήτης), Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σκιάθου, και Πρέβεζας (Λευκάδα), καθώς και το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου με τη Ρόδο και αντιστρόφως.

Πηγή: capital.gr