Σήμερα, λίγο μετά την ανακοίνωση της Transport Canada σχετικά με τις πρόσθετες απαιτήσεις της για την επιστροφή στην υπηρεσία του 737 MAX της Boeing, η Air Canada δήλωσε ότι θα επιστρέψει το MAX σε επιχειρησιακό έργο στις 1 Φεβρουαρίου, ενώ η WestJet θα επαναφέρει το MAX στις 21 Ιανουαρίου.

Η Transport Canada έχει εκδώσει οδηγίες αξιοπλοΐας (AD) για τα Boeing 737 MAX, η οποία περιγράφει τις απαιτούμενες τροποποιήσεις στο αεροσκάφος πριν από την επιστροφή του στην υπηρεσία στον καναδικό εναέριο χώρο. Ως τελικό βήμα σε αυτήν τη διαδικασία, η Transport Canada θα άρει την υπάρχουσα ανακοίνωση NOTAM, η οποία απαγορεύει την εμπορική λειτουργία του αεροσκάφους στον καναδικό εναέριο χώρο στις 20 Ιανουαρίου 2021. Αυτό θα επιτρέψει την επιστροφή στην υπηρεσία του αεροσκάφους στον Καναδά . Η Transport Canada έχει περάσει πάνω από 15.000 ώρες επανεξέτασης και κριτικής στο Boeing 737 MAX. Ως υπενθύμιση, το MAX έχει γειωθεί παγκοσμίως από τις 13 Μαρτίου 2019.

Air Canada

Η Air Canada δήλωσε ότι μετά την οδηγία αξιοπλοΐας της Transport Canada (TC) και την άρση της υπάρχουσας ανακοίνωσης NOTAM για το αεροσκάφος Boeing 737 MAX, το αεροσκάφος θα απογειωθεί έχοντας έγκριση από τους ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως και τις ανεξάρτητες εκτιμήσεις της καναδέζικης αεροπορικής καθώς και από τους εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες της ασφάλειας και πτήσεων. Οπότε, θα συνεχίσει την εμπορική λειτουργία του Boeing 737 MAX, την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Από την 1η Φεβρουαρίου, το 737 MAX της Air Canada θα εκτελεί επιλεγμένες πτήσεις μεταξύ Τορόντο και Χάλιφαξ, Μόντρεαλ, Οτάβα, Έντμοντον, Γουίνιπεγκ. Η Air Canada θα συνεχίσει να αναπτύσσει το στόλο σε διαδρομές που ταιριάζουν καλύτερα στην εμβέλεια και την χωρητικότητά της. Η εταιρεία διαθέτει 24 Boeing 737 MAX 8s με χωρητικότητα 165 επιβατών: 12 θέσεις Business Class (2 × 2) και 153 θέσεις Economy Class (3 × 3).

WestJet

Η WestJet θα συνεχίσει τις εμπορικές πτήσεις Boeing 737 MAX την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, με 3 μετ ‘επιστροφής πτήσεις από το Κάλγκαρι στο Τορόντο για 4 εβδομάδες. Αλλά πριν από αυτό, η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί μία πτήση MAX από το Κάλγκαρυ προς το Βανκούβερ.

Ποιες αεροπορικές εταιρείες επέστρεψαν το MAX στην υπηρεσία

Μέχρι στιγμής, το MAX έχει επιστρέψει στην εμπορική υπηρεσία με τις εξής αεροπορικές εταιρείες: GOL, AeroMexico, Copa Airlines και American Airlines. Η United θα συνεχίσει τις πτήσεις με το 737 MAX στις 11 Φεβρουαρίου.

aviationlife.gr