Καθώς τα προγράμματα εμβολιασμού βρίσκονται σε εξέλιξη σε πολλές χώρες και η ζήτηση για ταξίδια αρχίζει αργά να αυξάνεται για το καλοκαίρι, η Brussels Airlines προετοιμάζει τις δραστηριότητές της για μια σταδιακή ανάπτυξη της προσφοράς της.

Εκπαίδευση των πιλότων, του πληρώματος και του προσωπικού εδάφους

Στην αεροπορία, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη και η ασφάλεια είναι πάντα η υψηλότερη προτεραιότητα. Ως εκ τούτου, το τμήμα Εκπαίδευσης δημιούργησε ένα πολύ λεπτομερές και εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για να διασφαλίσει ότι προετοιμάζει πλήρως τους πιλότους για να απογειωθούν ξανά.

Η πρώτη ομάδα ξεκίνησε την εκπαίδευσή τους στις αρχές Απριλίου. Για κάθε πιλότο, το πρόγραμμα διαρκεί περίπου ένα μήνα για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει 14 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της αυτο-μελέτης και της εκπαίδευσης στην τάξη για την αναθεώρηση όλων των διαδικασιών πτήσης και αεροσκάφους, 12 ώρες προσομοιωτή και 10 έως 20 πτήσεις με έναν εκπαιδευτή, ανάλογα με την εμπειρία του πιλότου.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, κάθε πιλότος πραγματοποιεί έναν έλεγχο γραμμής πριν αφεθεί ελεύθερος για να πετάξει ξανά μόνος του. Συνολικά 150 πιλότοι πρέπει να περάσουν από αυτήν την πλήρη προπόνηση.

Όσον αφορά το πλήρωμα καμπίνας , από την 1η Μαΐου, 130 συνάδελφοι θαλάμου επιβατών που βρίσκονται σε πλήρη προσωρινή ανεργία θα επανεκπαιδευτούν σταδιακά για καθήκοντα πτήσης με επτά έως δέκα ημέρες μαθήματα ανανέωσης, ανάλογα με τον τύπο πτήσεων που εκτελούν (μικρές αποστάσεις ή μεγάλες αποστάσεις), και αρκετές πτήσεις εξοικείωσης για να έχουν στο νου όλες τις διαδικασίες ασφαλείας και τα μέτρα υγιεινής που σχετίζονται με την πανδημία όταν καλωσορίζουν τους επιβάτες στο αεροπλάνο.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday.gr