Ακόμη δύο δρομολόγια ξεκινάει η easyJet από Βασιλεία και Άμστερνταμ προς Χανιά.

Η σύνδεση από το Άμστερνταμ

Πρόκειται για ακόμη μία αεροπορική εταιρεία που συνδέει τον αερολιμένα Χανίων με τον αερολιμένα Σχίπχολ του Άμστερνταμ. Η χαμηλού κόστους Transavia, θυγατρική του ομίλου Air France – KLM εκτελεί εδώ και χρόνια την συγκεκριμένη διαδρομή.

Οι πτήσεις της easyJet από το Άμστερνταμ που θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Κυριακή, ξεκινούν 26/6/2023 και ολοκληρώνονται 1/9 /2023.

Η σύνδεση από την Βασιλεία

Ο αερολιμένας Χανίων είχε συνδεθεί με τον αντίστοιχο της Βασιλείας, το 2022 από την Corendon Airlines. Η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία δεν πέταξε το 2023 προς Χανιά (στοιχεία έρευνας Παρατηρητήριου Αεροπορικού Κλάδου Κρήτης, 2023). Οπότε το «Δασκαλογιάννης» έμεινε χωρίς σύνδεση προς Βασιλεία το 2023. Έτσι, ξανά μπαίνει στον χάρτη και αυτή γ σύνδεση όπου θα εκτελείται τις ίδιες ημέρες και ημερομηνίες με αυτής του Άμστερνταμ, που προαναφέρθηκε.

Η παρουσία της easyJet στον αερολιμένα Χανίων

Χρήσιμο είναι να τονιστεί, πως η easyJet, τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνει τις συνδέσεις και τις πτήσεις της προς τον αερολιμένα Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, από το 2020 και έπειτα, έχουν προστεθεί νέα δρομολόγια Προς Γλασκώβη, Γενεύη, Λονδίνο Λούτον, Μιλάνο Μαλπένσα καθώς και τώρα Άμστερνταμ και Βασιλεία.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως είναι ένας αερομεταφορείς που έχει μία τάση πετάει από τους κυρίους αερολιμένες των πόλεων που συνδέει προς τα Χανιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Μιλάνο, όπου είναι η μοναδική εταιρεία που πετάει από το Μαλπένσα και όχι το Μπέργκαμο (υπάρχει η σύνδεση της Ryanair).

Ενώ το 2021, είχε εκτελέσει την διαδρομή από το Παρίσι Σαρλ Ντε Γκωλ για ένα μήνα, αποτελώντας την μοναδική εμπορική και τακτική σύνδεση του Σαρλ Ντε Γκωλ (κωδικός αερολιμένα CDG) με τα Χανιά την τελευταία τετραετία (2020-2024). Με το Παρίσι υπάρχει τακτική σύνδεση με το Ορλί, από την Transavia.

Γενικότερα, παρατηρείται σταθερότητα στις συνδέσεις της, δεν διέκοψε αυτές που ξεκίνησε από το 2021 και το 2021, ενώ τις διατήρησε και τα έτη 2022, 2023 χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές (διέκοψε νωρίτερα τις συνδέσεις από Γενεύη και Γλασκώβη).

Η easyJet διαθέτει έναν ομοιογενή στόλο 318 αεροσκαφών αποτελούμενων από Airbus A319, A320ceo, A320neo, A321neo.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία και δεδομένα, παρέχονται από το Παρατηρητήριο Αεροπορικού Κλάδου Κρήτης και την ετήσια έρευνα που διεξάγει στον αερολιμένα Χανίων.