Μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά, στην πραγματικότητα το χειρότερο έτος στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας και με την κυρία αγορά της Ellinair, τη Ρωσία, κλειστή από τον Μάρτιο του 2020, η εταιρεία προσβλέπει στο 2021 με επιπλέον πτήσεις, περιφερειακή συνδεσιμότητα και ένα νέο προϊόν πτήσης.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα 2021 βασίζεται σε έναν τύπο αεροσκάφους, οικογένειας Airbus A320, που συνδέει τη Μόσχα με έναν αριθμό θέσεων για διακοπές στην Ελλάδα. Ομοίως, η Ellinair στοχεύει στην ενίσχυση πτήσεων από άλλες περιοχές εκτός της Μόσχας με τη Θεσσαλονίκη και τα ελληνικά νησιά.

Οι κύριες ελληνικές βάσεις για το 2021 θα είναι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (το οποίο μόλις αναβαθμίστηκε από το Fraport με νέες διαθέσιμες υπηρεσίες) και το Ηράκλειο. Η αεροπορική εταιρεία με βάση τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πετάξει από τουλάχιστον άλλα 5 περιφερειακά αεροδρόμια της Ρωσίας προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και το αεροδρομίου της Αγίας Πετρούπολης. Το πρόγραμμα πτήσεων έχει πλέον οριστεί για να ξεκινήσει αργά το Μάρτιο και η ακριβής ημερομηνία θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα επιδημίας και εμβολιασμού, καθώς και από τις σχετικές άδειες από τις αρχές. Η Ellinair είναι ο ισχυρός δεσμός μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και το 2021 θα συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, διαμηνύει η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

aviationlife.gr