Η Emirates θα απαιτεί από τις 15 Μαΐου από τους επιβάτες που αναχωρούν από το Ντουμπάι να χρησιμοποιούν φορητή κάρτα επιβίβασης αντί για την αντίστοιχη έντυπη έκδοση.

Ο αερομεταφορέας είπε ότι η εν λόγω πρωτοβουλία θα μειώσει «σημαντικά» τα απορρίμματα χαρτιού και θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα σε όλη τη διαδικασία check-in.

Οι επιβάτες που κάνουν check-in στον τερματικό σταθμό 3 του διεθνούς αεροδρομίου του Ντουμπάι θα λάβουν την κάρτα επιβίβασής τους μέσω email ή SMS.

Όσοι κάνουν check-in online μπορούν να φορτώσουν την κάρτα επιβίβασής τους στο Apple Wallet ή στο Google Wallet ή να ανακτήσουν την κάρτα επιβίβασής τους μέσω της εφαρμογής για κινητά της εταιρείας.

Ο κωδικός QR στην κινητή κάρτα επιβίβασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ασφάλεια και στην επιβίβαση, καθώς και στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών του αεροδρομίου.

Ωστόσο, οι επιβάτες που πετούν προς τις ΗΠΑ και εκείνοι με πτήσεις ανταπόκρισης σε άλλες αεροπορικές εταιρείες θα εξακολουθούν να χρειάζονται φυσική κάρτα επιβίβασης, όπως και οι επιβάτες που ταξιδεύουν με βρέφη, ασυνόδευτους ανηλίκους και επιβάτες που χρειάζονται ειδική βοήθεια.

Η επιλογή εκτύπωσης κάρτας επιβίβασης είναι επίσης διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος στα γκισέ check-in.

Πηγή: tourismtoday.gr