Στα 6,3 ευρώ τοποθετεί η Eurobank Equities την τιμή – στόχο για την Αegean. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ θα ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επιχορήγησης 120 εκατ. Ευρώ στην Αegean.

Μετά την αύξηση του κεφαλαίου και την επιχορήγηση και αν υπολογιστεί ρευστότητα ύψους 130 εκατ. ευρώ το 2021, εκτιμάται ότι ο όμιλος θα ολοκληρώσει το έτος με καθαρή θέση ρευστότητας ύψους 94 εκατ. ευρώ.

Επίσης επισημαίνει ότι ο Απρίλιος ήταν ο πρώτος μήνας σε περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς κάψιμο μετρητών, λόγω της επιτάχυνσης των κρατήσεων καθώς άρχισαν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε..

Παρόλο που η δραστηριότητα πτήσης περιορίστηκε στο 20% του 2019 το πρώτο τρίμηνο του 2021 και το “κάψιμο” μετρητών συνεχίστηκε αλλά λιγότερο από το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους και τοποθετείται στα 64 εκατομμύρια ευρώ.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2021 όπως αναφέρει αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας με το 40% δραστηριότητας να επιστρέφει και με ενδείξεις ρευστοποίησης μετρητών, καθώς η ζήτηση επανεμφανίζεται.

Πηγή: tourismtoday.gr