Περαιτέρω μείωση του αριθμού των πτήσεών της ανακοίνωσε η EasyJet για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα σε σχέση με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία είχε πει ότι στο διάστημα Απριλίου – Ιουνίου προγραμματίζει να εκτελέσει το 20% των δρομολογίων που περιλαμβάνονταν στο προ πανδημίας πρόγραμμα.

Τώρα μείωσε το ποσοστό αυτό σε 15%, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι θα προσθέσει δρομολόγια αν αυξηθεί η ζήτηση.

«Είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε σημαντικά τις πτήσεις μας για το καλοκαίρι με σκοπό να μεγιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες που βλέπουμε στην Ευρώπη», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του CEO της EasyJet Γιόχαν Λούντγκρεν.

Η απόφαση έρχεται μαζί με την ανακοίνωση της εταιρείας ότι στο εξάμηνο Σεπτεμβρίου 2020 – Μαρτίου 2021 κατέγραψε απώλειες κοντά στα 750 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με το ίδιο διάστημα ένα χρόνο νωρίτερα.

Όλες οι αεροπορικές εταιρείες περιμένουν απεγνωσμένα ότι η επιστροφή στις μαζικές αερομεταφορές θα γίνει αρκετά σύντομα ώστε να προλάβουν να επωφεληθούν από τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Η British Airways υπολογίζει ότι μέσα στο καλοκαίρι θα εκτελέσει το 25% του κανονικού προγράμματός της, ενώ η Air France-KLM φιλοδοξεί να ανεβάσει το ποσοστό αυτό στα επίπεδα του 50%.

Πηγή: euronews.gr

Photo by The Guardian