Η επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδεύουν μεγαλώνει όσο διαρκεί η κρίση της πανδημίας. Η πρόσφατη πρόοδος στην έγκριση και την παροχή εμβολίων, καθώς και ολοένα και πιο εξελιγμένες διαδικασίες δοκιμών δίνουν λόγο να ελπίζουμε ότι η αεροπορική βιομηχανία θα δει μια αρχική ανάκαμψη έως το καλοκαίρι του 2021.

Κατά συνέπεια, η Eurowings προετοιμάζεται επίσης για την επιστροφή σε ισχυρότερη ζήτηση. Αναμένεται μια δυναμική ανάκαμψη, ιδίως για τις τουριστικές διαδρομές, την κύρια δραστηριότητα της Eurowings μόλις καταργηθούν οι πρώτοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Επιπλέον, η γερμανική εναέρια κυκλοφορία χαρακτηρίζεται από εξόδους και αποσύρσεις από την αγορά μετά τις ιστορικές επιχειρηματικές κρίσεις της κρίσης του κορωνοϊού.

Ανταγωνιστές όπως η Ryanair και η Easyjet έχουν αποχωρήσει από ισχυρές τοποθεσίες της Eurowings όπως το Ντίσελντορφ ή η Στουτγκάρδη και αεροπορικές εταιρείες όπως η Sun Express Deutschland ή η Luftfahrtgesellschaft Walter (LGW) έπρεπε να εγκαταλείψουν την αγορά εντελώς.

Με βάση αυτήν την αναδιοργάνωση, η Eurowings, που είναι σήμερα ηγέτης της αγοράς στα γερμανικά αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, του Βερολίνου, του Αμβούργου, της Στουτγκάρδης και της Κολωνίας / Βόννης, ετοιμάζεται για την επανεκκίνηση της το καλοκαίρι του 2021. Για να μπορέσει να καλύψει την παραδοσιακά πιο πολυσύχναστη ταξιδιωτική περίοδο το έτος όσον αφορά το προσωπικό, η Eurowings σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, να προσλάβει έως και 130 υπαλλήλους καμπίνας.

Η βάση για αυτήν την πρόσληψη νέου προσωπικού σύμφωνα με τη ζήτηση είναι ένα πακέτο κρίσεων που συμφωνήθηκε μεταξύ της Eurowings και του συνδικάτου ver.di για προσωπικό καμπίνας στο Eurowings Deutschland.

Η συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους και η συμβολή στην κρίση του προσωπικού της καμπίνας της Eurowings Germany είναι ένα απαραίτητο βήμα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη σοβαρή κρίση και να διασφαλίσουμε το μέλλον της εταιρείας μακροπρόθεσμα.

Επί του παρόντος, η Eurowings αναλαμβάνει αύξηση της τουριστικής ζήτησης από το καλοκαίρι του 2021, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε πλήρη απασχόληση στην καμπίνα Eurowings Germany για πρώτη φορά. Η Eurowings θα ξεκινήσει σύντομα μια διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη περίπου 130 θέσεων εργασίας. Πρόκειται για μια εσωτερική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων του Ομίλου Lufthansa, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει μια νέα προοπτική σε υπαλλήλους του Ομίλου Lufthansa που επηρεάζονται από διακοπές εργασίας. Οι ακριβείς λεπτομέρειες αποτελούν το αντικείμενο των τρεχουσών διαπραγματεύσεων με το ver.di. Οι εργαζόμενοι που ήδη πετούν για Eurowings στη Γερμανία θα προσφέρονται αρχικά αυξήσεις στις ώρες εργασίας και εσωτερικές μεταφορές πριν από τις προσλήψεις.

Λόγω της ασταθούς κατάστασης, η Eurowings διατηρεί το δικαίωμα να προσαρμόσει την άνοδο των πτήσεων κατά τη διάρκεια του έτους. Η εξαιρετική κατάσταση υπαγορεύει τον προγραμματισμό της δυναμικότητας πτήσης όσο το δυνατόν στενότερα. Με τις ραγδαίες προσαρμογές της αγοράς πέρυσι, η Eurowings απέδειξε πόσο δυναμικά η εταιρεία μπορεί να προσαρμοστεί σε θεμελιωδώς νέες καταστάσεις.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday

Photo by handelsbaltt