«Η Ελλάδα, όπου το ένα πέμπτο των θέσεων εργασίας και του ΑΕΠ εξαρτώνται από τον τουρισμό, είναι επί του παρόντος μία από τις πιο ανοιχτές χώρες στην Ευρώπη», αναφέρει το δημοσίευμα των FT.

Τα σχέδια της Ελλάδας για τον τουρισμό φαίνεται να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο: «Οι προορισμοί που αφαιρούν τα εμπόδια για την επανεκκίνηση του τουρισμού».

«Η Ελλάδα, όπου το ένα πέμπτο των θέσεων εργασίας και του ΑΕΠ εξαρτώνται από τον τουρισμό, είναι επί του παρόντος μία από τις πιο ανοιχτές χώρες στην Ευρώπη», σημειώνουν οι FT.

Ηδη, προσθέτουν , οι κάτοικοι της ΕΕ, της Βρετανίας, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Σερβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ COVID-19 που έχει γίνει 72 ώρες πριν το ταξίδι. Για τις υπόλοιπες χώρες, οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα από τις 15 Μαΐου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι από τον Μάρτιο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, είχε δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα είχαν, μετά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, προτεραιότητα για το εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Σημειώνει, επίσης, ότι η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών, χρησιμοποιώντας στρατιωτικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και σκάφη του λιμενικού για να διαχειριστούν το σύνθετο έργο της προμήθειάς τους με εμβόλια.

«Οι εμβολιασμοί σε νησιά με λιγότερους από 1.000 κατοίκους αναμενόταν να ολοκληρωθούν στο τέλος Απριλίου, με την προσπάθεια κατόπιν να εστιάζεται στην επιτάχυνση τους στα μεγαλύτερα νησιά».

Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνέχεια στις νέες πτήσεις προς την Ελλάδα που ανακοίνωσαν αεροπορικές εταιρείες «Τα σχέδια αυτά φαίνεται να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών: Η Ryanair ξεκινά νέες υπηρεσίες  από αεροδρόμια της Βρετανίας προς την Κω, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα. Η Delta αναμένεται να ξαναρχίσει πτήσεις από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα στις 28 Μαΐου και να ξεκινήσει μία νέα απευθείας πτήση από το βασικό της κέντρο, την Ατλάντα, στις αρχές Ιουλίου. “Είμαστε περισσότερο από αισιόδοξοι, είμαστε έτοιμοι”, δήλωσε ο Θεοχάρης σε πρόσφατο τουριστικό συνέδριο».

Πηγή: ethnos.gr