Την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων δρομολογίων για οκτώ προορισμούς έως τις 27 Ιουνίου ανακοίνωσε ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Ευρώπης, TUI, επικαλούμενoς τη «συνεχιζόμενη αβεβαιότητα» των ταξιδιωτικών περιορισμών, που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για όλα τα δρομολόγια από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Τυνησία, το Μεξικό, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Κάπε Βέρντε.

Οι παραπάνω προορισμοί συγκαταλέγονται είτε στην «κόκκινη» είτε στην «πορτοκαλί» λίστα της βρετανικής κυβέρνησης, στην οποία βέβαια εντάσσεται και η Ελλάδα.

Ωστόσο, προς ώρας, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ακύρωσης των δρομολογίων προς τη χώρα μας, δεδομένου ότι αρκετοί Βρετανοί έχουν ήδη αψηφίσει την εντολή του Μπόρις Τζόνσον και έχουν επισκεφτεί κάποιο από τα ελληνικά νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το σύστημα του «φωτεινή σηματοδότη», όσοι Βρετανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα, καλούνται να τεθούν σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα κατά τον επαναπατρισμό τους.

Παρ’ όλα αυτά, αρκετές αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν τα δρομολόγια προς την Ελλάδα, θεωρώντας ότι η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης είναι παραίνεση και όχι νομική υποχρέωση.

Πηγή: moneyreview.gr