Έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής της να αγοράσει την Air Europa, η ιδιοκτήτρια της British Airways και της Iberia,  International Consolidated Airlines (IAG), συμφώνησε να αγοράσει την ισπανική αεροπορική έναντι 500 εκατ. ευρώ, αφού η τιμή μειώθηκε κατά το ήμισυ λόγω της πανδημίας και η IAG πέτυχε συμφωνία αναστολής της πληρωμής για έξι χρόνια.

Μέσω της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia, ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών δήλωσε ότι θα εξαγοράσει όλες τις μετοχές της Air Europa από τον ιδιοκτήτη της Globalia Corporacion Empresarial καταβάλοντας τα 500 εκατ. ευρώ στην έκτη επέτειο της ολοκλήρωσης της εξαγοράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους η IAG δήλωσε ότι εξακολουθούσε να επιθυμεί την εξαγορά της Air Europa, και η δική της οικονομική κατάσταση όμως είχε επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας και χρειάστηκε να αντλήσει 2,74 δισ. ευρώ από τους επενδυτές της, ενώ προχώρησε και σε χιλιάδες απολύσεις προκειμένου να επιβιώσει, και πίεζε την ιδιοκτήτρια Globalia για μείωση της τιμής της Air Europe.

“Το να είσαι μέλος ενός μεγάλου ομίλου είναι η καλύτερη εγγύηση για να ξεπεράσεις τις τρέχουσες προκλήσεις της αγοράς, οι οποίες θα ωφελήσουν επίσης την Air Europa μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή”, δήλωσε ο Luis Gallego, διευθύνων σύμβουλος της IAG, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Πηγή: capital.gr

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2021 και η εξαγορά θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.