Νέα δεδομένα από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) δείχνουν ότι ενώ οι αριθμοί αεροπορικών ταξιδιών εξακολουθούν να είναι χαμηλοί, ανακάμπτουν.

Αξιωματούχοι της IATA αποκάλυψαν μείωση της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας κατά 67,2% τον Μάρτιο, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2019. Τα σύνολα του Μαρτίου ήταν βελτιωμένα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2019.

Τα εγχώρια ταξίδια ήταν το αποκορύφωμα της ανάκαμψης της εναέριας κυκλοφορίας, η οποία ανέκαμψε στο 67,7% των επιπέδων Μαρτίου 2019. Οι διεθνείς πτήσεις μειώθηκαν ακόμη 87,8% παγκοσμίως σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, λόγω των περιορισμών ταξιδιού που σχετίζονται με τον COVID-19.

«Η θετική ορμή που είδαμε σε ορισμένες βασικές εγχώριες αγορές τον Μάρτιο είναι μια ένδειξη της ισχυρής ανάκαμψης που αναμένουμε στις διεθνείς αγορές καθώς αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της IATA Willie Walsh.

Από παγκόσμια προοπτική, η χωρητικότητα μειώθηκε 56,8% και ο συντελεστής φόρτωσης μειώθηκε 19,7 εκατοστιαίες μονάδες σε 62,3%. Η εγχώρια χωρητικότητα μειώθηκε 20,5%, ενώ ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε από 12,5% σε 71,6%.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πάνω από 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι υποβλήθηκαν σε έλεγχο σε σημεία ελέγχου αεροδρομίου στις 2 Μαΐου, τον υψηλότερο αριθμό επιβατών από τις 12 Μαρτίου 2020. Η TSA έχει πλέον ελέγξει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άτομα την ημέρα από τις 11 Μαρτίου.

Πηγή: tourismtoday.gr