Σε τακτική σύνδεση μετατρέπει την ήδη υπάρχουσα τα προηγούμενα καλοκαίρια ως τσάρτερ, Κέφλαβικ – Χανιά, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ισλανδίας, Icelandair.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πτήσεις ξεκινούν 26/05 και θα εκτελούνται εβδομαδιαίως, κάθε Παρασκευή. Η σύνδεση, αναμένεται να διαρκέσει έως και 29 Σεπτεμβρίου.

Την χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που σύλλεξε το Western Crete Aviation Observatory, η Icelandair επισκέφτηκε τον αερολιμένα Χανίων, εκτελώντας 12 πτήσεις τσάρτερ από το Κέφλαβικ της Ισλανδίας. Το ευρείας ατράκτου αεροσκάφος Boeing 757 εξυπηρέτησε αυτή την διαδρομή σε όλη τη διάρκεια της. Η συχνότητα των τσάρτερ, ήταν περίπου ανά δέκα ημέρες .

Έτσι, πλέον, ο εθνικός αερομεταφορέας της Ισλανδίας μετέτρεψε αυτή τη σύνδεση σε τακτική σύνδεση, διαθέσιμη προς κράτηση από όλους τους δυνητικούς επιβάτες.

Η εταιρεία, με ανακοίνωση της, απευθύνεται σε ταξιδιώτες από Ισλανδία που θέλουν να επισκεφτούν τα Χανιά και την Κρήτη, σε επιβάτες από την Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδάς) όπου με ενδιάμεσο σταθμό το Κέφλαβικ, μπορούν να πετάξουν προς το νησί, καθώς και σε Έλληνες ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ισλανδία. Το Κέφλαβικ, είναι ο αερολιμένας που εξυπηρετεί τις πτήσεις εξωτερικού για την Ισλανδία ενώ ο αερολιμένας του Ρέικιαβικ, εξυπηρετεί τις συνδέσεις του εσωτερικού καθώς και με την Γροιλανδία.

Τονίζεται σε αυτό το σημείο, ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Χανίων, ήταν ο μοναδικός που επισκέφτηκε η Icelandair, για το καλοκαίρι του 2022 στην Ελλάδα (για εμπορικές πτήσεις).

Σύνταξη: Δημήτρης Ζοπουνίδης

© Photo by: Dimitris Zopounidis/aviationlife.gr