Ο ολλανδικός αερομεταφορέας KLM αποκάλυψε λεπτομέρειες για το νέο Airbus A321neo καθώς ετοιμάζεται να παραδώσει περίπου 30 αεροσκάφη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το A321neo θα διαθέτει νέο χρώμα (στη φωτογραφία), με επανασχεδιασμένο θόλο μύτης και μαύρο περίγραμμα γύρω από τα παράθυρα του πιλοτηρίου.

Το αεροσκάφος θα έχει επίσης φαρδύτερα καθίσματα, διαδρόμους, μεγαλύτερα τραπέζια και κάδους αποσκευών, καθώς και πολύχρωμο «φωτισμό διάθεσης» σε όλη την καμπίνα που προσαρμόζεται σε διάφορα στάδια της πτήσης.

Ο αερομεταφορέας θα ξεκινήσει να εκτελεί τα πρώτα δρομλόγια με το πρώτο του A321neo τον Αύγουστο, προς την Κοπεγχάγη, το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της KLM, Marjan Rintel, δήλωσε: «Η άφιξη του A321neo σηματοδοτεί μια σημαντική αναβάθμιση του ευρωπαϊκού μας στόλου. Είναι 50 τοις εκατό πιο αθόρυβο και παράγει 15 τοις εκατό λιγότερες εκπομπές άνθρακα από το αεροσκάφος που αντικαθιστά, καθιστώντας αυτό ένα σημαντικό βήμα προς μια καθαρότερη, πιο αθόρυβη και πιο αποδοτική αεροπορία».

Πηγή: tourismtoday.gr