Η Lufthansa έλαβε κρατική διάσωση ύψους 9 δισ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά την οποία προσπαθεί να αποπληρώσει με νέα δάνεια.

Σε αναζήτηση ενός νέου σχεδίου για την συγκέντρωση ιδίων κεφαλαίων ύψους 3 δισ. ευρώ βρίσκεται η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa σε συνεργασία με τράπεζες, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει την κρατική διάσωση από τις επιπτώσεις του κορονοϊού που ανέρχεται σε 9 δις ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τόσο η χρονική στιγμή όσο και το μέγεθος της κεφαλαιακής αύξησης θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά με την εταιρεία να είναι σε θέση να συγκεντρώσει τα κεφάλαια ακόμα και μέσα στον Ιούνιο.

Η Lufthansa, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης έλαβε κρατική διάσωση ύψους 9 δισ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά καθώς η πανδημία οδήγησε σε κατάρρευση τον όμιλο ο οποίος παρουσιάζει τα τελευταία 10 χρόνια μια εκρηκτική άνοδο στα κέρδη του λόγω των αεροπορικών ταξιδιών.

Η νέα χρηματοδότηση που αναζητά, θα παρέχει ρευστό για να αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της σιωπηρής συμμετοχής του γερμανικού κράτους ύψους 5,5 δισ. ευρώ, την οποία ενέκρινε και η ΕΕ την περασμένη χρονιά. Οι πληρωμές των στελεχών και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων υπόκεινται σε περιορισμούς μέχρι να αποπληρωθεί το ποσό της βοήθειας που έλαβε η αεροπορική από το κράτος.

Από τις αρχές της χρονιάς η μετοχή της Lufthansa στην οποία ανήκουν οι Swiss, Brussels Airlines και Austrian Airlines, έχει κερδίσει 5% ωστόσο την περασμένη εβδομάδα οι μέτοχοι ενέκριναν μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η Lufthansa εξακολουθεί να χάνει χρήματα λόγω πανδημίας, καθώς συνεχίζονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί παγκοσμίως. Η εταιρεία μείωσε  τη μηνιαία εκροή μετρητών σε 235 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί στα 200 εκατ. ευρώ το μήνα την τρέχουσα περίοδο, βοηθώντας την να καταγράψει μικρότερη λειτουργική ζημία σε σχέση με την περσινή που ανήλθε στα 5,5 δισ. ευρώ.

Πηγή: imerisia.gr