Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα τριμηνιαία κέρδη της Lufthansa, για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Η Lufthansa έγινε έτσι η δεύτερη μεγάλη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που επωφελήθηκε από την ανάκαμψη των ταξιδιών καθώς ανοίγουν ξανά τα διεθνή σύνορα.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία «σμίκρυνσης» απολύοντας περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους, έβγαλε κέρδη 17 εκατ. ευρώ προ τόκων και φόρων για το τρίτο τρίμηνο. Το προηγούμενο τρίμηνο, η Lufthansa σημείωσε ζημιές άνω των 950 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Air France-KLM δήλωσε ότι τα λειτουργικά της έσοδα ανήλθαν σε 132 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο, επικαλούμενη την έντονη ζήτηση των πελατών.

Ο αερομεταφορέας είπε ότι, αν και οι 19,6 εκατομμύρια επιβάτες που μετέφερε το τελευταίο τρίμηνο αντιπροσώπευαν το 46% των επιπέδων πριν από την κρίση του 2019, οι νέες κρατήσεις είχαν αυξηθεί στο 80% των προ-πανδημίας επιπέδων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Carsten Spohr, η εταιρεία επέστρεψε και πλέον ο στόχος είναι να διατηρηθεί «στο μονοπάτι της επιτυχημένης αλλαγής».

Το άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ σε ταξιδιώτες από την Ευρώπη, που προγραμματίζεται για τις 8 Νοεμβρίου, προκάλεσε «άνθηση στη ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. «Από την ανακοίνωση του ανοίγματος, ο αριθμός των εβδομαδιαίων κρατήσεων έχει αυξηθεί κατά 51% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες».

Παρόλα αυτά, συνολικά το 2022 αναμένεται να λειτουργήσει μόλις το 70% της ικανότητάς της πριν την πανδημία.

Πηγή: naftemporiki.gr