Ο Όμιλος Lufthansa ανέφερε ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο επιβάτες αγόρασαν τους νέους πράσινους ναύλους τους πρώτους 12 μήνες από τη διάθεσή τους σε όλο το ευρωπαϊκό του δίκτυο.

Το εν λόγω νούμερο ισοδυναμεί με περίπου το 3% των επιβατών που μπόρεσαν να κάνουν κράτηση για τον τύπο ναύλου, ο οποίος είναι διαθέσιμος επί του παρόντος στις Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS, Edelweiss, Discover Airlines και Air Dolomiti σε πτήσεις εντός Ευρώπης καθώς και προς το Μαρόκο, Αλγερία και Τυνησία.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών αποκάλυψε ότι οι πράσινοι ναύλοι επιλέγονται για το 11% των κρατήσεων Business Class μέσω των δικών του πυλών.

Τα πιο δημοφιλή δρομολόγια για αυτόν τον τύπο ναύλου είναι Αμβούργο-Μόναχο, Ζυρίχη-Λονδίνο και Φρανκφούρτη-Βερολίνο. Από τις 7 Σεπτεμβρίου 2023, οι υπηρεσίες SWISS μεταξύ Ζυρίχης και Γενεύης πωλούνται αποκλειστικά ως Green Fares.

Συνολικά, οι ταξιδιώτες έχουν αντισταθμίσει περισσότερους από 77.000 τόνους Co2 από την κυκλοφορία του Green Fares, το οποίο ισοδυναμεί με τις εκπομπές Co2 περισσότερων από 12.000 πτήσεων από το Αμβούργο στο Μόναχο με ένα Airbus A320neo, σύμφωνα με τον Όμιλο Lufthansa.

Το 4% των επιβατών έχει επίσης αξιοποιήσει τις άλλες βιώσιμες πτητικές επιλογές του ομίλου, όπως η επιλογή προσαρμοσμένων προσφορών με υψηλότερο ποσοστό SAF, είπε ο όμιλος.

Πηγή: tourismtoday.gr