Εχθές τα ξημερώματα αναχώρησε με αριθμό πτήσης LH9922 από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το πρώτο από τα Airbus A380 που θα επαναφέρει η Luftthansa το φετινό καλοκαίρι σε επιχειρησιακό έργο, για την εκτενή συντήρηση του (C-check).

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Μανίλα, όπου η Lufthansa διατηρεί τεχνική βάση και παρέχει υπηρεσίες επισκευής και γενικής επισκευής για εμπορικά αεροσκάφη, μέσω της εταιρείας Lufthans Technik. Η Lufthansa Technik Philipinnes αριθμεί 2.700 υπαλλήλους που απασχολούνται στη Μανίλα, το Σεμπού, το Νταβάο και το Clark.

Για σχεδόν δύο μήνες, το γιγαντιαίο αεροσκάφος με νηολόγιο D-AIMK, περνούσε από συντήρηση στην βάση των Α380 της Lufthansa στην Φρανκφούρτη (Hangar 7).

Στις 3 Φεβρουαρίου, το δεύτερο Airbus A380 θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Teruel στην Ισπανία (όπου βρίσκεται για μακράς διάρκειας στάθμευση) με προορισμό την Μανίλα, για ίδιου τύπου συντήρηση.

Η εταιρεία πήρε την απόφαση να επαναφέρει τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σε υπηρεσία από το καλοκαίρι του 2023. Μερικοί λόγοι ήταν η υψηλή αεροπορική και ταξιδιωτική ζήτηση καθώς και η ζήτηση για επιπλέον θέσεις First Class. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και η απόφαση της να επαναφέρει πλήρως τα Airbus A340-600 του στόλου της.

Φωτογραφίες της Lufthansa Technik