Η χαμηλού κόστους ισλανδική αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της στην Ελλάδα με δύο πτήσεις, κάθε Τρίτη και Σάββατο.

Η αεροπορική εταιρεία PLAY ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εντάξει στο πρόγραμμά της απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της χαμηλού κόστους ισλανδικής εταιρείας στο πρόγραμμα πτήσεων εντάσσονται αρχικά δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου 2023.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 και είναι πλέον εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ισλανδίας. Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς: Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον, Βοστώνη και Βαλτιμόρη. Ο χρόνος πτήσης από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ είναι περίπου 5 ώρες 30 λεπτά και για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ο χρόνος για την πτήση ανταπόκρισης θα είναι περίπου 2 ώρες.

«Στόχος μας να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς Ισλανδία και ΗΠΑ»

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Αθήνα. Όπου έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έως τώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πέσει. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και για την Ελλάδα: να έρθουμε δυναμικά και να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς την Ισλανδία και τις ΗΠΑ από την Αθήνα», δήλωσε ο Birgir Jónsson, Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY.

Αύξηση των ταξιδιωτών προς την Ισλανδία

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Αθήνα προς την Ισλανδία έχει αυξηθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια, ήδη πριν από την πανδημία -ετήσιος ρυθμός αύξησης 20% μεταξύ 2015 και 2021, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση τον τελευταίο έναν χρόνο -περίπου 8.700 ταξιδιώτες μεταξύ Ιουλίου 2021 και Αυγούστου 2022, με τους περισσότερους να επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ισλανδία τον Αύγουστο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στη Βόρεια Αμερική από την Αθήνα, με 500 επιβάτες πτήσεων καθημερινά, είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την PLAY να μπει στην ελληνική αγορά.

«Στην PLAY μπορείτε να επιλέξετε πώς θα ταξιδέψετε. Είναι όπως όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο, όπου μπορείτε να επιλέξετε από το μενού αυτό που εσείς θέλετε», εξηγεί ο Birgir Jónsson και καταλήγει: «Με αυτόν τον τρόπο οι επιβάτες μας μπορούν να επιλέξουν πόσα ξοδεύουν για τις υπηρεσίες μας με βάση τις ανάγκες τους. Είμαστε σίγουροι ότι έτσι θα κάνουμε τα ταξίδια πιο προσιτά, πιο ευχάριστα και λίγο πιο διασκεδαστικά –γιατί σε ποιον δεν αρέσουν οι καλές προσφορές στα αεροπορικά εισιτήρια;».

Η PLAY προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και έχει 27 προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της ενώ από τη νέα χρονιά στον στόλο της θα λειτουργούν 10 αεροσκάφη Airbus A320/A321neo.