Η Qatar Airways συνεχίζει εκεί που σταμάτησε το 2020, επεκτείνοντας περαιτέρω τις στρατηγικές της εταιρικές σχέσεις υπογράφοντας μια διευρυμένη συμφωνία κοινού κωδικού με την Iberia .

Η συμφωνία θα ενισχύσει τη συνδεσιμότητα μεταξύ των συμπληρωματικών δικτύων των δύο αεροπορικών εταιρειών και θα προσφέρει επιπλέον επιλογές ταξιδιού στους πελάτες που ταξιδεύουν μεταξύ της Ιβηρικής χερσονήσου, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής μέσω του καλύτερου αεροδρομίου στη Μέση Ανατολή, Hamad International Airport.

Οι πωλήσεις των προστιθέμενων προορισμών έχουν ξεκινήσει ήδη με τις πρόσθετες πτήσεις κοινού κωδικού που ξεκινούν από σήμερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, Akbar Al Baker , δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε περαιτέρω τη συνεργασία κοινού κωδικού με την Iberia, τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ισπανίας και την κορυφαία αεροπορική εταιρεία που συνδέει την Ευρώπη με τη Λατινική Αμερική. Παρά τις προκλήσεις του 2020, ήταν η προτεραιότητά μας να διατηρούμε αξιόπιστη παγκόσμια συνδεσιμότητα για τους επιβάτες μας. Αυτή η επέκταση της στρατηγικής μας συνεργασίας με την Iberia ενισχύει περαιτέρω τη σύνδεση μεταξύ των κόμβων της Ντόχα και της Μαδρίτης εξασφαλίζοντας πιο ευέλικτες ταξιδιωτικές επιλογές για τους πελάτες μας. Η Qatar Airways και η Iberia απολαμβάνουν τα αμοιβαία οφέλη που μας έφερε η συνεργασία μας από την ίδρυσή της το 2017, παρέχοντας περισσότερες επιλογές και απρόσκοπτη παγκόσμια συνδεσιμότητα για τα εκατομμύρια των επιβατών μας. Καθώς τα παγκόσμια ταξίδια ανακτούν,

Ο επικεφαλής Excutive του Ομίλου της Iberia, Javier Sanchez-Prieto , δήλωσε:

«Η επέκταση της συμφωνίας κοινού κωδικού με την Qatar Airways είναι πολύ καλά νέα για εμάς. Στην Iberia εργαζόμαστε έτσι, όταν οι χώρες εξαλείφουν τους περιορισμούς τους, μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας το ευρύτερο και πιο ολοκληρωμένο δίκτυο. Η επέκταση αυτής της συμφωνίας κοινού κωδικού με τον συνεργάτη μας oneworld, Qatar Airways, ανοίγει νέες αγορές στην Αυστραλία και την Αφρική και βελτιώνει τη συνδεσιμότητα που προσφέρουμε μεταξύ της Ισπανίας και του υπόλοιπου κόσμου με μια υπηρεσία υψηλής ποιότητας που προσφέρει ο συνεργάτης μας, Qatar Airways ”

Η διευρυμένη εμπορική συνεργασία θα αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων προορισμών για τους επιβάτες της Iberia από 29 σε 36 στο δίκτυο της Qatar Airways, συμπεριλαμβανομένων νέων προορισμών στην Αγκόλα, την Αυστραλία, τη Μοζαμβίκη, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Αφρική.

Οι επιβάτες της Qatar Airways θα επωφεληθούν επίσης από την πρόσθετη συνδεσιμότητα, με τη δυνατότητα κράτησης ταξιδιού από και προς τέσσερις επιπλέον προορισμούς στο δίκτυο της Iberia στη Βραζιλία, τη Χιλή, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα και τη Σενεγάλη.

Ως συνεργάτες συμμαχίας oneworld, τα μέλη της Qatar Airways Privilege Club και της Iberia Plus διασφαλίζουν την αναγνώριση της κατάστασής τους με οφέλη, όπως πρόσβαση σε σαλόνια σε όλο τον κόσμο, μέσω check-in, επιπλέον αποσκευών, check-in προτεραιότητας και επιβίβασης, συνυπολογισμού και εξαργύρωσης μιλίων, στα δίκτυα των εταίρων.

Η Qatar Airways έχει γίνει η πρώτη παγκόσμια αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που πέτυχε το διάσημο 5-Star COVID-19 Airline Safety Rating από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών, Skytrax. Παρέχει επίσης διαβεβαίωση στους επιβάτες σε όλο τον κόσμο ότι τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών υπόκεινται στα υψηλότερα δυνατά πρότυπα επαγγελματικού, ανεξάρτητου ελέγχου και αξιολόγησης.

Η στρατηγική επένδυση της Qatar Airways σε μια ποικιλία καυσίμων, δύο κινητήρων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου στόλου αεροσκαφών Airbus A350, της επέτρεψε να συνεχίσει να πετά σε όλη αυτή την κρίση και την τοποθετεί τέλεια για να οδηγήσει τη βιώσιμη ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών.

Η αεροπορική εταιρεία παρέλαβε πρόσφατα τέσσερα νέα αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας Airbus A350-1000, αυξάνοντας το συνολικό στόλο Α350 σε 53 με μέση ηλικία μόλις 2,7 χρόνια. Λόγω του αντίκτυπου του COVID-19 στη ζήτηση ταξιδιού, η αεροπορική εταιρεία έχει στηρίξει το στόλο της Airbus A380, καθώς δεν είναι περιβαλλοντικά δικαιολογημένη η εκμετάλλευση τόσο μεγάλων τετρακινητήρων αεροσκαφών στην τρέχουσα αγορά. Η Qatar Airways ξεκίνησε επίσης πρόσφατα ένα νέο πρόγραμμα που επιτρέπει στους επιβάτες να αντισταθμίσουν εθελοντικά τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με το ταξίδι τους στο σημείο κράτησης.

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Κράτους του Κατάρ συνεχίζει να ανοικοδομεί το δίκτυό του, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε περισσότερους από 120 προορισμούς με σχέδια να αυξηθεί σε πάνω από 130 έως τα τέλη Μαρτίου 2021.

Μια πολλαπλή βραβευμένη αεροπορική εταιρεία, η Qatar Airways ονομάστηκε «Η καλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο» “από τα βραβεία World Airline Awards 2019, διαχειρίζεται η Skytrax. Ονομάστηκε επίσης «Best Airline στη Μέση Ανατολή», «World Best Business Class» και «Best Business Class Seat», σε αναγνώριση της πρωτοποριακής εμπειρίας της Business Class, Qsuite.

Η διάταξη καθίσματος Qsuite είναι διαμόρφωση 1-2-1, παρέχοντας στους επιβάτες το πιο ευρύχωρο, πλήρως ιδιωτικό, άνετο και κοινωνικό προϊόν Business Class στον ουρανό. Είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που έχει απονεμηθεί ο πολυπόθητος τίτλος «Skytrax Airline of the Year», ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως το αποκορύφωμα της αριστείας στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών, πέντε φορές.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad (ΗΙΑ), το σπίτι και το κομβικό σημείο της αεροπορικής εταιρείας, κατετάγη πρόσφατα «Τρίτο καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο», ανάμεσα σε 550 αεροδρόμια , από τα Skytrax World Awards του 2020 . Από την τέταρτη θέση το 2019 σε τρίτη το 2020, η HIA αυξάνεται σταθερά στην κατάταξη «Τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο» από την έναρξη των δραστηριοτήτων της το 2014. Επιπλέον, το HIA ψηφίστηκε ως «το καλύτερο αεροδρόμιο στη Μέση Ανατολή» έκτη συνεχόμενη χρονιά και «Καλύτερη υπηρεσία προσωπικού στη Μέση Ανατολή» για πέμπτο συνεχόμενο έτος.

Η Iberia είναι η κύρια ισπανική αεροπορική εταιρεία και ο κορυφαίος αερομεταφορέας σε δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής. Προσφέρει εύκολες και βολικές συνδέσεις στο κέντρο της στο T4 στο αεροδρόμιο Madrid-Barajas. Από το 2014 κατατάχθηκε μεταξύ των πέντε πιο ακριβών αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο σύμφωνα με το FlightStats , ενώ έλαβε το 4ο αστέρι Skytrax το 2017. Η αεροπορική εταιρεία είναι μέλος της συμμαχίας oneworld.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday