Παρελθόν αποτελούν τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια της Ryanair. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής τους αερομεταφορέα «η εποχή του εισιτηρίου των 10 ευρώ έχει τελειώσει».

Μιλώντας στο BBC Radio 4 ο Michael O’Leary κατέστησε σαφές πώς οι ταξιδιώτες δεν θα δουν ξανά φθηνούς αεροπορικούς ναύλους 10 ευρώ ή λιγότερο τα επόμενα χρόνια, λόγω του αυξανόμενου κόστους των καυσίμων.

Πού κινούνται οι νέες αυξήσεις της εταιρείας
Ο μέσος ναύλος της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας θα αυξηθεί από περίπου 40 € πέρυσι σε περίπου 50 € τα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε ο ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

«Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πετούν συχνά, είπε χαρακτηριστικά. Αλλά νομίζω ότι θα γίνουν πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά στις τιμές».

Επεσήμανε ότι η Ryanair έχει διαχειριστεί την κατάσταση στα αεροδρόμια φέτος -όπου οι ελλείψεις προσωπικού οδήγησαν σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις- καλύτερα από πολλούς ανταγωνιστές, καθώς ο αερομεταφορέας είχε αρχίσει να προσλαμβάνει και να εκπαιδεύει πληρώματα καμπίνας και πιλότους τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Michael O’Leary χαρακτήρισε ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τα προβλήματα στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα επιλυθούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, τονίζοντας παράλληλα ότι το Brexit θα μπορούσε να συνεχίσει να δημιουργεί προκλήσεις στην πρόσληψη προσωπικού.

Πηγή: tourismtoday.gr