Η SKY Express στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το ANIMASYROS 2022 Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ως επίσημος χορηγός αερομεταφορών. H διοργάνωση που φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια, θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 20-25 Σεπτεμβρίου 2022 στη Σύρο, συγκεντρώνοντας το διεθνές ενδιαφέρον.

Συνολικά 3.000 επισκέπτες και δημιουργοί απ’ όλο τον κόσμο αναμένεται να μεταβούν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, επιλέγοντας κατά προτεραιότητα τον νεότερο και πιο «πράσινο» στόλο της χώρας, για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο στο είδος του Φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα 20 σημαντικότερα παγκοσμίως.

H κύρια θεματική του ANIMASYROS 2022 είναι αφιερωμένη στις Βαλτικές Χώρες (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία) με το ειδικό αφιέρωμα The Baltic Animation Way που υλοποιείται σε συνεργασία με την Latvian Animation Association και την υποστήριξη των διπλωματικών αποστολών των χωρών αυτών στην Ελλάδα. Παράλληλα, η διοργάνωση περιλαμβάνει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το τμήμα της Αγοράς, καθώς και δράσεις όπως εκθέσεις και συναυλίες.

Πιστή στη φιλοσοφία “In with the new, η SKY express υποστηρίζει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία που με επίκεντρο τη χώρα δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην προβολή της. Το διεθνώς αναγνωρισμένο φεστιβάλ ANIMASYROS είναι ένας τέτοιος θεσμός και η αεροπορική της νέας εποχής είναι σταθερά δίπλα στους διοργανωτές του.

Σχετικά με το ANIMASYROS

Το ANIMASYROS Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο του ανιμέισον στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 στη Σύρο και από τότε δίνει ραντεβού κάθε Σεπτέμβριο στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Φέτος, το ANIMASYROS 2022 πραγματοποιείται στις 20-25 Σεπτεμβρίου 2022, σε phygital μορφή.

Ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία της Αστικής Εταιρείας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ-Εταιρία Αστικού Πολιτισμού», για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης της εμψύχωσης στο κοινό, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου του ανιμέισον σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η ετήσια διοργάνωση του ANIMASYROS, διαρθρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και το τμήμα της Αγοράς, ενώ δε λείπουν παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις, συναυλίες και πάρτι.

Σε 14 εκδόσεις έχουν προβληθεί στο πλαίσιο του ANIMASYROS πάνω από 3.000 ταινίες ανιμέισον από όλο τον κόσμο, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 75 πρωτότυπες ταινίες με αφορμή τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, πάνω από 30 πρότζεκτ έχουν παρουσιαστεί στην Αγορά, το Φεστιβάλ έχουν επισκεφθεί πάνω από 1100 καλεσμένοι από τα 4 σημεία του ορίζοντα.

Website: www.animasyros.gr
Social Media: Animasyros @ facebook, twitter, instagram, vimeo, youtube
hashtag: #Animasyros15
Το επίσημο τρέιλερ του ANIMASYROS 2022 εδώ (https://vimeo.com/729947164)

Σχετικά με την SKY express

H SKY express, μέλος του Δ.Σ. της ERA είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, η οποία επαναπροσδιορίζει το τοπίο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών. Σήμερα καλύπτει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών (34), ενώ εξυπηρετεί σταθερά, όλο τον χρόνο, 8 διεθνείς προορισμούς, ανάμεσά τους το Μιλάνο, το Μόναχο, η Σόφια, κ.α. Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιους αερομεταφορείς όπως Air Transat, Air France, KLM, Qatar Airways, American Airlines, El Al, Middle East Airlines, Cyprus Airways, Transavia, Condor, easy jet, Delta και Emirates. Τα τελευταία δύο χρόνια, προέβη στον εκσυγχρονισμό του στόλου της με την απόκτηση καινούργιων Airbus A320neo (x8), ενός Airbus A320ceo και ATR 72-600 (x6), πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στις αερομεταφορές παγκοσμίως. Σήμερα η SKY express διαθέτει τον νεότερο και πιο “πράσινο” στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλοπεριβαλλοντικούς στην Ευρώπη.

W: www.skyexpress.com

FB: https://www.facebook.com/SKYexpressAirlinesGreece

IG: https://www.instagram.com/skyexpressgreece/

LI: https://www.linkedin.com/company/sky-express-airlines/

YT: https://www.youtube.com/c/SKYexpressAirlineGreece