Ισχυρή αύξηση καταγράφει η TUI Σουηδίας στις κρατήσεις για διακοπές το καλοκαίρι, με την ανατολική Μεσόγειο, τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο να είναι οι πρωταγωνιστές.

Οι πέντε δημοφιλέστεροι προορισμοί των Σουηδών για διακοπές αυτό το καλοκαίρι είναι η Ρόδος, η Κύπρος, η Κρήτη, η Μαγιόρκα και η Αττάλεια.

Έπειτα από μια χρονιά πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων για ταξίδια, οι Σουηδοί φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους, με την TUI να καταγράφει θετικό αντίκτυπο στις κρατήσεις από το εμβόλιο και τις ευέλικτες πολιτικές κράτησης και αλλαγής κρατήσεων.

Σε έρευνα που διενήργησε η Schibsted αποκαλύπτεται ότι τα πρώτα πράγματα που θέλουν να κάνουν οι Σουηδοί αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας είναι να συναντήσουν φίλους και μέλη της οικογένειάς τους (69%) και να κάνουν περισσότερες διακοπές στο εξωτερικό (52%).

Οι Σουηδοί έχουν νομοθετική προστασία στα πακέτα διακοπών. Για παράδειγμα, δικαιούνται επιστροφής χρημάτων για ολόκληρο το ταξίδι εάν ακυρωθεί, ενώ έχουν και εγγύηση επιστροφής χρημάτων από την TUI εάν το ταξίδι ακυρωθεί μέσα σε 14 ημέρες.

Επιπλέον, προσφέρεται προστασία πακέτων για όσους ταξιδεύουν με τσάρτερ με την TUI έως τις 31 Οκτωβρίου. Η προστασία περιλαμβάνει πιο ευέλικτες επιλογές κράτησης και αλλαγής κράτησης πριν την αναχώρηση.

Πηγή: tornosnews.gr
Χριστίνα Λαϊνοπούλου

Photo by Rune Lind