Την έναρξη πτήσεων από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα (από 1η Ιουλίου) κι ακόμη δύο χώρες της Ευρώπης (Ισλανδία, Κροατία) ανακοίνωσε για το φετινό καλοκαίρι η United Airlines, στο πλαίσιο των προσπαθειών επανεκκίνησης της παγκόσμιας τουριστικής «βιομηχανίας».

Οι πτήσεις προς την Αθήνα αναμένεται να ξεκινήσουν από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 3 Οκτωβρίου. Αρχικά, θα πραγματοποιούνται μόνο από την Ουάσιγκτον, ενώ στο συνέχεια θα προστεθεί και το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ.

Σήμερα, εξάλλου, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε ότι οι μόνικοι κάτοικοι των ΗΠΑ, της Ε.Ε., των χωρών-μελών της Ζώνης Σένγκεν, καθώς και των Ηνωμένου Βασιλείου, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σερβίας και Ισραήλ, θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς επταήμερη καραντίνα, αρκεί:

  • να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα
  • να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Θα πρέπει να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Όπως είχε αποκαλύψει πρόσφατα το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για το πρώτο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού εν όψει και της επίσημης επανεκκίνησης της βαριάς «βιομηχανίας» της χώρας στις 14 Μαΐοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω ταξιδιώτες δεν θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα, οφείλουν να τηρούν όλα τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ανά περιφέρεια στην Ελλάδα.

Η United Airlines είναι η πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η οποία ανακοινώνει την επανασύνδεση με την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται, πάντως, το επόμενο διάστημα, και ανάλογα με την ταξιδιωτική ζήτηση, να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιπες αμερικανικές εταιρείες. 

Πηγή: MoneyReview