Η Ethiopian Airlines και η Virgin Atlantic, πρόκειται να υιοθετήσουν το IATA Travel Pass. Την ψηφιακή εφαρμογή ταξιδιών για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των εγγράφων σχετικά που αφορούν την covid-19.

Η Virgin Atlantic έκανε ένα σημαντικό βήμα για την εισαγωγή του ψηφιακού πιστοποιητικού IATA Travel Pass. Από τις 16 Απριλίου, η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει πιλοτικές δοκιμές ενός μήνα για το IATA Travel Pass σε δημοφιλείς πτήσεις όπως London Heathrow-Barbados, σε στενή συνεργασία με τη Κυβέρνηση των Μπαρμπάντος.

Οι πελάτες ταξιδεύοντας για επιτρεπόμενους λόγους στις πτήσεις VS131 από Λονδίνο Χίθροου προς Μπαρμπάντος θα κληθούν να συμμετάσχουν στη δοκιμή κατεβάζοντας το IATA Travel Pass στο smartphone τους. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή μπορούν να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό αναγνωριστικό που περιλαμβάνει τη φωτογραφία του προφίλ τους και πληροφορίες διαβατηρίου καθώς και τα διαπιστευτήρια Covid-19, όπως τεστ, πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η πρωτοβουλία IATA Travel Pass συμβάλλει στην επαλήθευση της γνησιότητας των πληροφοριών που παρουσιάζονται από τους ταξιδιώτες σχετικά με την covid-19. Αυτή είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών ενώ συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις εισόδου των χωρών. Στο μέλλον θα διαχειρίζεται επίσης πιστοποιητικά εμβολίων για ταξίδια.

aviationlife.gr