Το Ντουμπάι δημιούργησε την Vaccine Logistics Alliance (Εφοδιαστική Συμμαχία Εμβολίων), προκειμένου να επιταχύνει τη διανομή εμβολίων COVID-19 σε όλο τον κόσμο μέσω του εμιράτου, σύμφωνα με τις οδηγίες του αντιπροέδρου και του πρωθυπουργού των ΗΑΕ και του κυβερνήτη του Ντουμπάι HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία COVAX του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και τις προσπάθειές του για δίκαιη διανομή δύο δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων COVID-19 το 2021, η Dubai Vaccines Logistics Alliance συνδυάζει την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμβέλεια της αεροπορικής εταιρείας Emirates, με το παγκόσμιο δίκτυο λιμένων και εφοδιασμού DP World, μαζί με την υποδομή των Αεροδρομίων του Ντουμπάι και της Διεθνής Ανθρωπιστικής Πόλης για τη διανομή εμβολίων παγκοσμίως. Η διανομή θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές, όπου οι πληθυσμοί έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία και όπου οι φαρμακευτικές μεταφορές και ο εφοδιασμός γίνονται με δυσκολία.

Η Συμμαχία συνεργάζεται με ένα ευρύτερο σύνολο ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών εταιριών, των αποστολέων, των κρατικών υπηρεσιών και άλλων φορέων για τη μεταφορά εμβολίων.

Ο HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος της Πολιτικής Αεροπορίας και των αερολιμένων του Ντουμπάι και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Emirates Group δήλωσε: «Bρισκόμαστε τώρα στο κατώφλι μιας ιστορικής στιγμής με την έναρξη εμβολίων για την αντιμετώπιση του COVID -19, μιας πανδημίας που έχει διαταράξει τη ζωή όλων των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τη διάθεση του εμβολίου και η Dubai Vaccine Logistics Alliance ενώνει τις δυνάμεις βασικών οργανισμών ώστε να επισπεύσει την μεταφορά απαραίτητων εμβολίων μέσω του Ντουμπάι, σε όλο τον κόσμο. Κάθε συνεργάτης της συμμαχίας λειτουργεί συμπληρωματικά δημιουργώντας ένα σύνολο δυνατοτήτων στη διανομή εμβολίων, επιτρέποντάς μας έτσι να είμαστε σε θέση κάθε φορά να αποθηκεύσουμε έναν μεγάλο όγκο δόσεων εμβολίου και να εισάγουμε και να μεταφέρουμε εμβόλια σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου εντός 48 ωρών».

Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος κόμβος στον κόσμο για την ανθρωπιστική υποστήριξη, θα είναι ζωτικός εταίρος της Dubai Vaccine Logistics Alliance, φέρνοντας την τεράστια εμπειρία της στις ανθρωπιστικές εφοδιαστικές αλυσίδες, ενώ η DP World, ηγέτης στις παγκόσμιες λύσεις εφοδιαστικής αλυσίδας με λιμάνια, τερματικούς σταθμούς και επιχειρήσεις logistics σε κάθε ήπειρο, θα διευκολύνει τη συλλογή εμβολίων από χώρους παραγωγής σε μέρη όπως την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ινδία και θα τα παραδίδει σε αεροδρόμια, θαλάσσιους λιμένες και λιμάνια για περαιτέρω μεταφορά.

aviationlife.gr με πληροφορίες από moneytourism