Photo source: REUTERS RALPH ORLOWSKI

Με αφορμή την έγκριση χρήσης του εμβολίου έναντι της COVID-19 σε πολλές χώρες, η Lufthansa Cargo είναι άριστα προετοιμασμένη για την παγκόσμια διανομή τους κατά τους ερχόμενους μήνες. Η αεροπορική μεταφορά των εμβολίων αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας για την γρήγορη και αξιόπιστη διανομή ευπαθών φαρμακευτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, ένα εξειδικευμένο task force στην Lufthansa Cargo έχει έτοιμα μια σειρά από πιθανά σενάρια μεταφοράς από την άνοιξη.   

«Η μεταφορά ευπαθών, από άποψη θερμοκρασίας και χρόνου, φαρμακευτικών προϊόντων είναι εξαιρετικά απαιτητική. Ήμασταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ειδικευτήκαμε τη μεταφορά φαρμακευτικών και ιατρικών αγαθών και κατά συνέπεια διαθέτουμε πολύχρονη εμπειρία στον τομέα αυτό. Χάρη στην πρόσφατη επέκταση των εγκαταστάσεών μας, είμαστε σε θέση να χειριστούμε μεγαλύτερο όγκο προϊόντων και να τα μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη στήριξη στους πελάτες μας ώστε να τηρήσουν την ψυκτική αλυσίδα,» εξήγησε ο κ. Peter Gerber, Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa Cargo. «Το 2019 μεταφέραμε περίπου 100.000 τόνους φαρμακευτικών προϊόντων. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε για ακόμη μια φορά όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα από τη διανομή των εμβολίων παγκοσμίως για να ξεπεραστεί η πανδημία.»

Παρόλο που η μεταφορά εμβολίων είναι διαθέσιμη σαν υπηρεσία εδώ και καιρό, η εταιρεία παρουσιάζει ένα premium προϊόν για τους πελάτες της, το οποίο φτιάχτηκε ειδικά για τη μεταφορά εμβολίων για την COVID-19. Το COVID-19 Temp Premium θα είναι διαθέσιμο προς κράτηση από τις 11 Ιανουαρίου 2021 και θα προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ολοκληρωμένης και προσωποποιημένης εξυπηρέτησης σε όλη των ταξιδιωτική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης και της απρόσκοπτης παρακολούθησης των αποστολών εμβολίων στη διάρκεια όλης της διαδικασίας και 24/7 after sales υποστήριξη. Επιπλέον, το COVID-19 Temp Premium προσφέρει πρόσβαση υψηλής προτεραιότητας, την υψηλότερη ταχύτητα εξυπηρέτησης, σε συνδυασμό με την εστίαση στη θερμοκρασία και τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, καθώς και δυνατότητα κράτησης σε όλο το δίκτυο της Lufthansa Cargo.

Για τη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων είναι διαθέσιμες τρεις κατηγορίες θερμοκρασίας κατά την αεροπορική μεταφορά: Ελεγχόμενη Θερμοκρασία Δωματίου για αποστολές με θερμοκρασία από +15°C έως +25°C, Ψυχρή Αποθήκευση για αποστολές με θερμοκρασία από +2°C εως +8°C και Αποθήκευση Βαθιάς Ψύξης για αποστολές με θερμοκρασία -10°C ή παρακάτω. Με την χρήση ειδικών συσκευών και μέσων ψύξης, όπως ο ξηρός πάγος, η Lufthansa Cargo μπορεί να καλύψει ακόμη και τις πιο υψηλές απαιτήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών. Αντίστοιχα, η εταιρεία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε μεταφορές που απαιτούν συνθήκες μεγάλης ψύξης που φτάνουν έως και τους ‑70°C.

Οι εξειδικευμένες απαιτήσεις συσκευασίας, μεταφοράς, διαχείρισης και αποθήκευσης των διαφόρων εμβολίων για την COVID-19, και οι ποσότητες που πρέπει να μεταφερθούν, από ποιες διαδρομές και σε ποιο χρονικό διάστημα, είναι ακόμη μερικώς ανοιχτά ζητήματα. Οι ακριβείς διαδρομές μεταφοράς των εμβολίων εξαρτώνται κατά ένα μεγάλο μέρος από τα μελλοντικά κέντρα παραγωγής για τα εγκεκριμένα εμβόλια και τις αντίστοιχες αγορές που θα τα προμηθευτούν. Με τον υπάρχοντα στόλο 18 αεροσκαφών, η Lufthansa Cargo είναι σε θέση να ανταποκριθεί με ευελιξία στην μεταβαλλόμενη ζήτηση και εφόσον κριθεί απαραίτητο, είναι εφικτή η διεύρυνση της χωρητικότητας των αεροσκαφών.

Η Lufthansa Cargo προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς προϊόντων από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο. Η εταιρεία αξιοποιεί το παγκόσμιο δίκτυο των δικών της εμπορευματικών αεροσκαφών, καθώς επίσης και το δίκτυο πτήσεων των Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings στα αεροσκάφη που διαθέτουν προδιαγραφές για cargo υπηρεσίες, ενώ πελάτες της είναι μεγάλες εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων.   

Για τη διαχείριση των αγαθών στο αεροδρόμιο, η εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων οργανώνει τις απαραίτητες διαδικασίες και την υποδομή στο έδαφος. Ακόμη και πριν από την πανδημία, η Lufthansa Cargo είχε ήδη επενδύσει σημαντικά στις εγκαταστάσεις ελεγχόμενης θερμοκρασίας, με το ολοκαίνουργιο κέντρο Lufthansa Cargo Pharma Hub στο Μόναχο, καθώς και το προσφάτως αναβαθμισμένο Lufthansa Cargo Pharma Center στο αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο.

Επιπλέον, με τους φαρμακευτικούς της κόμβους και έως και 200 άλλους σταθμούς με υπηρεσίες Active Temp Control ή Passive Temp Support σε όλο τον κόσμο, η Lufthansa Cargo διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά φαρμακευτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. 30 από αυτούς τους σταθμούς έχουν ήδη λάβει σχετική πιστοποίηση από την IATA CEIV Pharma. Ως ένα παγκόσμιο πρότυπο, η πιστοποίηση αποδεικνύει ότι οι εγκαταστάσεις της Lufthansa Cargo ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα κριτήρια για την κατάλληλη διαχείριση και αποθήκευση φαρμακευτικών αποστολών.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών δημιούργησε το πρότυπο IATA CEIV Pharma, σε συνεργασία με τις εταιρείες μεταφοράς φαρμακευτικών προϊόντων και τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να εναρμονίσει τις απαιτήσεις ποιότητας στις διαφορετικές βιομηχανίες. Έχοντας εκ των προτέρων τα δικά της πρότυπα ποιότητας, η Lufthansa Cargo ήταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο που πιστοποιήθηκαν CEIV-Pharma και η οποία συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο πιστοποιημένων σταθμών σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: naftemporiki.gr